OBA Van der Pek

OBA Van der Pek
OBA Van der Pek
OBA Van der Pek
OBA Van der Pek
OBA Van der Pek

Iconisch gebouw als basis voor identiteit

Bibliotheek OBA Van der Pek is gevestigd in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. Een iconisch en monumentaal pand gebouwd in de Amsterdamse School-stijl. Een type architectuur dat zich kenmerkt door expressieve vormen die trots, kracht en schoonheid uitstralen. Deze sterke identiteit vormt de basis voor het nieuwe interieur. Een robuust casco van staal en steen gecombineerd met houten elementen en warme kleuren die zorgen voor een huiselijke en intieme sfeer. 

Kenmerken

Opdrachtgever

Aat Vos / Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

Interieurbouwer

Stonepark

Fotografie

Jan de Vries

20190702 Jdvf 311 Lr
Meer dan een bibliotheek...

Het belangrijkste doel was om een plek te creëren waar mensen graag hun tijd doorbrengen, elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Een gebouw dat meer is dan alleen een bibliotheek door de ruimtes een multifunctionele invulling te geven. Zo is de grote balie in het entreegebied een plek voor ontvangst, maar daarnaast ook een informatiehoek en espressobar. De kinderhoek, studie- en werkruimtes en bovenste verdieping worden eveneens benut voor verschillende activiteiten zoals debatten, inspirerende gesprekken en workshops. OBA Van der Pek is een echte culturele ontmoetingsplaats geworden die mensen uit de buurt inspireert en nieuwsgierig maakt. Een plek waar ze trots op zijn. OBA Van der Pek is een co-creatie van Aat Vos en MARS Interieurarchitecten.

Vertel eens


"OBA Van der Pek is een echte culturele ontmoetingsplaats geworden die mensen uit de buurt inspireert en nieuwsgierig maakt."

-

20190702 Jdvf 393 Lr
20190702 Jdvf 346 Lr

Deel dit bericht via:

Email | WhatsApp | LinkedIn | Twitter